Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Nepomuki Szent János-kápolna

A kis műemlék kápolna a várost keresztező 56-os főút mentén áll. A Báta felé vezető szakaszra a kőhíd mellé emelték. Az 1710-es évek végén épülhetett barokk stílusban. A legnagyobb bizonyossággal a létezéséről szóló első információ az 1776-os esztendőből maradt ránk. Korunkban helyreállították.

Post Thumb

Kálvária-kápolna

1780 táján barokk stílusban emelték a kápolnát, amely a Kálváriával együtt élvezi a műemléki védettséget. 1927-ben a Kálvária 1816-ból származó feszületeit, szobrait, az 1990-es évek közepén a teljes műemléket restaurálták.

Post Thumb

Szent Flórián-szobor

A korabeli helyi elöljáróság hozta azt a döntést, hogy Szent Flóriánnak, az árvizek és tűzvészek elleni védőszentnek, utóbbi révén a tűzoltók védőszentjének tiszteletére a város területén, a tűzoltószertár közelében méltó emléket állít.

Post Thumb

Virágvasárnapi passiójáték

1999-ben, Sümegi József, gimnáziumi igazgató ötlete alapján határozta el a Bátaszéken működő Szent Cecília Kórus, hogy korabeli jelmezekben, tömegjelenetekkel feleleveníti Jézus életének utolsó, tragikus mozzanatait, keresztútját és kereszthalálát.