Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Géza-nap

A városnak a cikádori apátságot alapító II. Géza királyról elnevezett gimnáziuma immár hosszú évek hagyományaként bonyolítja minden esztendőben a város kulturális életének egyik alapkövét jelentő Géza-napot.

Post Thumb

Vasútállomás épülete

Bátaszéken az első vasútvonalat 1873-ban adták át, amikor a Duna-Dráva Vasút megnyitotta Dombóvár-Bátaszék vonalát. Szekszárd, Baja és Pécs felé sorrendben 1897-ben, 1909-ben és 1911-ben indult meg az első vonat.

Post Thumb

M6-os autópálya alagútláncolata

Az M6-os autópálya Pécsig vezető szakaszának 2010 márciusában történt átadása nyomán Bátaszék bekerült a legkorszerűbb közúti rendszerbe. A város alatti szakasznak országos hírét a hazánkban egyedül itt létező autópálya-alagutak láncolata adja.

Post Thumb

Türr István-híd

Lévén, hogy Pörböly korábban nem volt önálló község, s a közút Alsónyéket is csak a határában érintve fut be a híd felől Bátaszékre, ezt a dunai átkelőhelyet a köztudat Baja és Bátaszék közötti hídként tartja számon. Valójában a tolnai oldal hídfője is Bács-Kiskun megyébe esik, mivel a megyehatárt a folyam szabályozás előtti medervonala adta.