Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

1993-ban indította útjára Gárdai „Kaktusz” György a nemzetközi Gastroblues Fesztivált, melynek keretében a blues, a jazz és a rock rajongói találkoznak Pakson minden esztendőben, a programsorozat koncertjein a zene mellett pedig étel- és italkülönlegességekkel kényeztetik a látogatókat.

Post Thumb

Paksi Digitális Archívum és retro képgyűjtemény

Az országban egyedülálló digitális gyűjtemény a város helytörténetileg releváns művészeti, kulturális, sport, politikai, történeti és muzeális értékeit, valamint a településhez szervesen kapcsolódó atomerőmű emlékeit őrzi, az önkormányzat és az atomerőmű társfinanszírozásban hozta létre.

Post Thumb

Magyar atomenergetikai szaktudás

A Paksi Atomerőműben a technológia mellett az oktatás is folyamatosan fejlődik. Mára már sok tekintetben a világon is egyedülálló oktatási létesítményekkel és képzési programokkal rendelkezik hazánk egyetlen atomerőműve, amely saját oktatási szervezetet és infrastruktúrát tart fenn.

Post Thumb

Paksi olimpikonok sportteljesítménye

Paks büszke a kiváló eredményeket elért sportolóira, sikeres edzőire, akik öregbítették a város és a megye hírnevét országhatáron belül és azon túl is. Szorgalmukkal, akarásukkal, sikeres teljesítményükkel a kivételes sportolók a fiatalok példaképei.