Tolna Megyei Értéktár

Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

Tolna vármegye Magyarország azon része, ahová jó érzés megérkezni, ahol jó élni. Részben igazság, részben célkitűzés ez. Igazság, hiszen a dél-dunántúli táj megannyi szépségét, romantikáját és értékeitfedezhetjük fel itt. De célkitűzés is, hiszen a jó adottságok és a tehetség önmagukban véve nem elegendőek.

Számunkra fontos, hogy a nemzetállam fennállásával egyidős vármegyerendszer minden hasznos örökségét megőrizzük. Tolna vármegye kincsei: gazdag vizeink és erdőink, ezek növény- és állatvilága, kiváló borvidékeink, emberi munkánk kiemelkedő eredményei, műemlékeinket magába foglaló épített környezetünk, hírneves népművészetünk, történelmi és irodalmi múltunk, élő hagyományaink és az ezekből is táplálkozó kulturális sikerek, valamint vendégszeretetünk a vármegyei identitástudat sarokköveit jelentik; nemcsupán mindennapi életünk gyönyörű díszletei, hanem tovább építhető és gyarapítható értékek is egyben.

Meglévő értékeinknek a számbavételére, a minősítésére, a megyei polgárok figyelmébe ajánlására és főleg közös erővel való őrzésére, ápolására és továbbadására kiváló lehetőséget kínál az úgynevezett hungarikum-törvény, amely települési és vármegyei bizottságokra bízza az előzőek szerinti tevékenységet.

A vármegyék közül Tolna volt az első, amely e bizottságot létrehozta, napjainkig pedig a vármegye több, mint hetven települése döntött az értéktári munka megkezdéséről. Helyi határozataikra, valamint a már létező országos minősítésekre alapozva a Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság közel félszáz értéket emelt vármegyei rangra. Honlapunkon Önök ezeket ismerhetik meg.

A máshol élőknek azt kívánom, hogy ez által Tolna vármegye örömmel való felfedezésében legyen részük, és ha még nem tették, mihamarabb látogassanak el hozzánk. Vármegyénk polgárainak pedig azt, hogy ennek révén is erősödhessen a szűkebb hazájuk iránti szeretetük és büszkeségük.

 

                                                                                                 Fehérvári Tamás

Ha egy nagyszerű helyet keresel, ahol online nyerőgépek játszhatsz, fontold meg, hogy megnézel egy magyar kaszinót. Ez az ország legalizálta az online szerencsejátékokat, így bármilyen kaszinójátékot játszhatsz, amit csak szeretnél, amíg az az ő joghatóságuk alatt elérhető. A játékok széles választékát találod, beleértve a pókert és a nyerőgépeket is, és a legjobb magyar online kaszinókban mindegyik megtalálható. Kiválaszthatod, hogy melyik felel meg leginkább a költségvetésednek, és játszhatsz a legnagyobb nyereményekért. Mielőtt azonban úgy döntesz, hogy játszani szeretnél, győződj meg róla, hogy egy jó hírű weboldalt találsz. Néhány magyar kaszinó káprázatos weboldalakkal és vonzó bónuszokkal büszkélkedhet, de vigyázz, mert ezek az oldalak nem mindig biztonságosak. Mielőtt bármilyen befizetést teljesítenél, mindenképpen ellenőrizd az oldal licencét, és győződj meg róla, hogy nem áll kapcsolatban semmilyen bűnszervezettel. Ezenkívül érdemes biztonságos, 128 bites SSL titkosítással rendelkező webhelyet keresni. Emellett néhány legjobb magyar online kaszinó elfogadja a kriptofizetéseket, amelyekhez nem szükségesek személyes adatok a játékosoktól. Ha Magyarországon szeretne online szerencsejátékot játszani, mindenképpen olyan oldalt válasszon, amelyet a magyar szerencsejáték-hatóság jóváhagyott. Az offshore oldalakat nem szabályozza a magyar kormány, és nem rendelkeznek szerencsejáték-engedéllyel. Ennek ellenére érdemes egy offshore oldalhoz ragaszkodni, ha biztonságos kaszinóban szeretnél játszani. A magyarországi szerencsejátékokkal kapcsolatos jogi problémák ellenére az online nyerőgépek a magyarok számára is elérhetőek. Amikor magyar online kaszinót választasz, győződj meg róla, hogy az élő osztó lobbit kínál. Ezek a funkciók szimulálják a tégla- és helyiségek hangulatát, és kényelmes alternatívát jelentenek az online játékhoz. Lehetőséged lesz barátságos osztókkal beszélgetni és más játékosok ellen fogadni. A legjobb magyar online kaszinókban élő osztó lobbik is vannak. Ha nyerőgépekről van szó, a magyar online kaszinók mindenképpen megérik a figyelmet.

                                                                                   Tolna Vármegye Közgyűlésének elnöke