Tolna Megyei Értéktár

Post Thumb

Római katolikus templom

A főút mellett kisebb dombon szabadon álló, egyhajós, déli homlokzati tornyos templom, nyeregtetővel, a hajónál keskenyebb, ívesen záródó szentéllyel, a szentély nyugati oldalán emeletes, kontyolt nyeregtetős sekrestye-oratóriummal, keleti oldalán feltehetően későbbi, hasonló bővítménnyel, a torony tengelyében nyíló, záróköves díszű, kőkeretes bejárattal.

Post Thumb

Szent András-pusztai Kápolna

A Jézus Szíve tiszteletének emelt családi kápolna eredetileg a Nagy család kultikus építményeként épült, mely a család kriptájának is helyet adott. A magán áhítat céljára létesült kápolna építését 1884-ben határozták el Nagy Lajosné Vizer Constancia és fiai, Nagy István és László. Isten iránti hála és dicsősége hirdetéseként a kastély parkjában, Dulánszky pécsi püspök engedélyével felépített, romantikus stílusú kápolnát 1885. október 26-án szentelték fel.

Post Thumb

Pincefalu

A település egyik legfőbb értéke a több mint 500 pincéből és pincesorokból álló pincefaluja, amelyet szépen gondozott szőlőültetvények vesznek körül. Sokféle fajtát termesztenek pl. Irsai Olivért, Olasz rizlinget, Kékfrankost és Zweigelt illetve Cabernet fajtákat.